Tribute til Frank Zappa - Trøndelag Big Band

Om arrangementet

Gjør deg klar for en mektig fremføring av Frank Zappas eksperimentelle, uforutsigbare og krevende musikk med et storband som reiser fra øverste hylle til Kuben i Grong for å åpne konserthøsten 2022! Vi lover en mektig opplevelse med mange og dyktige musikere av høy klasse.

Frank Zappa's musikk bærer preg av eksperimentering, uforutsigbarhet og komikk. Musikken er teknisk krevende og den krever god teoretisk kunnskap. Trøndelag Big Band – tribute to Frank.

Magnus Murphy Joelson leder bandet for anledningen og krydrer konsertene med finurlige historier om Frank Zappas liv som artist og komponist. Mye av Zappas musikk er spilt inn med fullt eller tilnærmet fullt storband. De fleste arrangementene som spilles på denne konserten er hentet fra liveplata Båhuslen Big Band plays Zappa.

Trøndelag Big Band (TRBB) ble etablert i 2011 som «Knut Lauritzen storband», med saksofonist/klarinettist Knut Lauritzen som kunstnerisk leder. TRBB bygger på tradisjonene i Trondheims jazzhistorie. Knut Lauritzen var en markant skikkelse i byens jazzliv på 70- og 80-tallet, og ledet Trondheim Big-band, P2 storbandet og Bodegaband i en årrekke. Siden har han viet seg til klassisk musikk som klarinettist i TSO, men høsten 2011 samlet han noen av byens dyktige jazzmusikere, og tok opp tråden som storbandleder.

Med Dokkhuset scene som hjemmebane har bandet jobbet med bl.a.Seamus Blake (USA), Dee Dee Bridgewater (USA), Karolina Strassmayer (TY), James Morrisson (AUS), Jiggs Wiggham (USA), Joseph Doubleday (USA), Jens Wendelboe (USA/NO), Felix Peikli (USA), Viktoria Tolstoy (SE), Mats Holmquist (SE), Gunhild Carling (SE)

Konserten selges med "free seating" da vi vurderer å trekke inn amfiet og ta denne som en cafebordkonsert for en mer intim sfære. Da blir det ett redusert antall tilgjengelige billetter.