1

Kjøtt i mørket Anders Jektvik

NB! Kun få enkeltbilletter ledige. Velg kun 1 og 1 billett for å komme til salkart. Anders Jektviks tekster og melodier, kombinert med en stemme og fjetrende gitarspill, har berørt norske TV-seere (finale Norske Talenter), radiolyttere og konsertgjengere siden han dukket opp på den nasjonale arena i 2012. Hans posisjon som den sterkeste av de nye visestemmene er udiskutabel. Han har de siste tre årene gjort noe svært få norske artister har gjort, nemlig å fylle utsolgt Olavshallen, Midt-Norges storstue blant konsertsaler, hver høst. Nå kommer han sammen med sterke musikere/ band til Kulturhuset Kuben i Grong!

Anders Jektvik har gått den lange veien. Den rette veien for å lære seg å få oppmerksomhet som fortjent. Han stilte på Ungdommens Kulturmønstring som 11-åring og på scenen med farens pub-band som 17-åring. Usikre tenåringer med egne låter kan lett bryte sammen under kravet om ”spæll nå Taube eller Creedence, da” og forbli en jukeboks med ønskegitar og imitatorstemme. Men jobb for jobb, sang for sang lærte Anders Jektvik grepene og knepene for å fange publikums oppmerksomhet og vinne absolutt stillhet i stinne brakker for sine krystallklare gitarsoloer og fyldige stemme.

Norske Talenter ble det store gjennombruddet. Med mange års erfaring i å nå forbi likegyldigheten, inntok Anders Jektvik TV-skjermen, sofakroken og full oppmerksomhet i runde etter runde. Hver gang med en ny, egenskrevet sang, overraskende tekstpoeng, innsmigrende melodi og overlegen stemmeprakt. Sanger som «Tøv», «Bare saind» og «Aill kjenne aill» tok han helt til finalen. Den påfølgende plata inneholdt flere eksempler på at Anders har knekt koden med å skrive tekster i balansen mellom det konkrete og det ikke helt definerte. Tekster som gir rom for fordypning og ikke bare rim og utredning. Albumet ”Aill kjenne aill” ble utgitt på et lite selskap og har solgt i et antall de store selskapene ofte drømmer om. 

Hitras store sønn har blitt kalt én av landets største musikalske talenter av legenden Jan Eggum fordi han gjennom flere plateutgivelser har befestet sin posisjon som én av Norges aller sterkeste låtskrivere og el-gitarist med uvanlig god følelse og snert. Nå får dere høre alt Anders Jektvik har å by på med sitt nyutgitte album "Kjøtt i mørket".

– Jeg kaller denne plata kjøtt i mørket. Den ble skrevet på senvinter, i mørket. Kjøtt i mørket er også navnet på en matrett, der klosser med kjøtt bader i en brun saus. Fikk noen tanker rundt dette, og kom fram til at vi på et vis også er klosser med kjøtt, som driver rundt i universets mørke badekar, med tilsynelatende ingen anelse om noe annet enn at vi er kjøtt. – Det er også et mørkere uttrykk på låtene. Mer kjøtt i vokal, mer saus på gitaren, og krydret spartansk i produksjonen, tross 2018. Skal spilles høyt! sier Anders Jektvik selv om hans nyeste låter som vi vil høre mange av når han fyller konsertsalen Symfoni Namsen på Kulturhuset Kuben i Grong med en råsterk opplevelse 30. mars 2019. 

(Tekst sakset fra hjemmesider og presseskriv fra United Stage Artist Norge

 

Forhåndssalg av billetter:

  • Billetter er lagt ut for forhåndssalg på nett. Arrangementet er nesten utsolgt og det er bare "enkeltvise" plassbilletter ledige. (velg 1 og 1 billett for å komme til salkart)
  • Billetter kan også kjøpes over skranke (visa/ kontant) på Kuben 
  • Vi gjør oppmerksom på at denne konserten blir utsolgt og det er ikke anledning til å kjøpe billett i døra 

 

_
_
_