1

Livet - minutt for minutt

Vi møter forfatteren Astri Hansen Juvik med boken "Livet - Minutt for minutt". Det hele akkompagneres med vakre toner som en minikonsert for publikum i cafébordoppsett i konsertsalen Symfoni Namsen av Randi og Jorid Vorum på cello og fiolin. Etter pausen, etter litt kaffe, te, vin for den som vil og kanskje noe som reiser blodsukkeret etter første økt, er det tid for korte refleksjoner fra utvalgte innbyggere i Grong før den frie refleksjonen over cafébordene - om livet. Her innleder fire mennesker i Grongsamfunnet; Karin Østborg Heia, Oddny Lysberg, Karin Norstad (før Søraunet) og ein fjerde person som snart blir annonsert. Hold av kvelden. Dette blir hyggelig, interessant og garantert god terapi.

Når Astri Hansen Juvik skriver, setter hun ord på det genuint menneskelige som vi alle kan kjenne oss igjen i. Forfatteren og gestaltterapeuten Astri er opptatt av at lytterne og leserne skal få tilgang til sin egen indre stemme som kan forsvinne i hverdager preget av rutiner og fokus på “bør-må-skal” istedenfor “vil”.

Ved hjelp av ordene og tekstene skrelles det uvesentlige bort og lytterne lokkes til kjernen hvor følelsene og det innerste bor. Blir stunden den rette kan bevissthet om egne behov komme til overflaten - og innsikt om muligheter dukker opp. Tekstene handler om å lete etter lys der det er lys.

Astri har bodd på Steinkjer siden 1995. Hun kommer opprinnelig fra Lofoten. Med en far som bibliotekar ble biblioteket i Svolvær en trygg og fin plass å være. Den voksne Astri lar seg fortsatt lokke av den særegne stemningen som kan oppstå på bibliotek. Lytterne kan nyte utvalgte tekster fra boken “Livet. Minutt for minutt”, samt tekst fra hennes neste bokprosjekt “Helt levende” som handler om hvordan hun kom seg gjennom tøff, men vellykket, brystkreftbehandling. I tillegg gjør blant annet den evig samfunnsaktuelle teksten “Ta vare på” inntrykk som handler om å ta vare på hverandre - og på jorda vår. 

Når Randi og Jorid Vorum står på golvet med cello og og fiolin, skapes ettertenksomme toner som fyller vår akkustiske konsertsal Symfoni Namsen med et lydbilde som skal stå til temaet. Dette er multitalenter fra en svært musikalsk familie og disse opptrer på mange arenaer i fylket både sammen, hver for seg og i større besetninger. 

Når Karin Østborg Heia, Oddny Lysberg, Karin Nordstad (og en person til som blir annonsert) får mikrofonen etter kaffe/ te/ vin-pausen, så vil fire personer fra vårt eget samfunn få noen minutter hver for å reflektere eller fortelle om noe, om livet, fra sine egne liv eller liv de kjenner godt. Vi blir ekstra godt kjent med disse, og denne seansen ender opp i frie samtaler ved bordene til arrangementet løses opp.

Når vi kommer dit - er det over - og vi går alle videre i livene våre. Litt rikere, litt mer reflektert og åpnet, belyst og kanskje for mange også litt bedre. Velkommen til en svært interessant kveld på Kuben. 

Billetter til Livet - minutt for minutt

  1. Tor 24. jan kl 19:00 150 kr   Symfoni Namsen Kjøp
Vis hele programmet
_
_
_